gallery/αγιογραφειον

   Το Αγιογραφείο της Ιεράς Μονής Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Αυλίδος, ιδρύθηκε από την Κτητόρισσα και Πρώτη Καθηγουμένη της Μονής μας, Παϊσία Μοναχή, μαθήτρια των αειμνήστων Γέροντος Σοφρωνίου Ζαχάρωφ του Έσσεξ Μ. Βρετανίας και του Φωτίου Κόντογλου. 

 

  Το Αγιογραφείο μας φιλοτεχνεί ΜΟΝΟ Ορθόδοξες εικόνες της Ανατολικής Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Η τεχνική μας συνδυάζει την αυστηρή βυζαντινή και δογματική γραμμή του αειμνήστου κ.κ. Φωτίου Κόντογλου, με χαρακτηριστικά της Κρητικής και Μακεδονικής σχολής, αποτυπώνοντας συγχρόνως, την Αγιορείτικη πνευματικότητα.

 

  Η Αγιογράφηση μας γίνεται με την παραδοσιακή χρήση των εφαρμογών και τεχνικών της Βυζαντινής Αγιογραφίας, διατηρώντας και εκφράζοντας υπέροχα την βυζαντινή παράδοση, έχοντας αποσπάσει τον θαυμασμό και τους επαίνους, των μεγάλων και καταξιωμένων ονομάτων στον χώρο της τέχνης.

 

  Μετά από πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια εμπειρίας και μετά από την αγιογράφηση δεκάδων Ναών, Μονών, Βασιλικών, Πατριαρχικών, Αρχιεπισκοπικών και Επισκοπικών Συλλογών, σε όλη  τη  γη, έχουμε αποκτήσει την άριστη γνώση και τεχνική του αντικειμένου της Αγιογραφίας.

 

 Τα σχέδια μας είναι εξαιρετικά, πρωτότυπα και μοναδικά σε τέτοιο βαθμό, που αντιγράφονται από τους περισσότερους σημερινούς αγιογράφους. Έχουμε την ικανότητα να σχεδιάσουμε οποιοδήποτε βυζαντινό θέμα, σε οποιονδήποτε συνδυασμό και αν μας ζητηθεί, πάντα μέσα στα πλαίσια της  Ορθόδοξης  Βυζαντινής  Δογματολογίας.

 

  Η μοναστηριακή μας ιδιότητα και η απερίσπαστη νοερά προσευχή που εξασκούμε, καθώς και το υψηλό επίπεδο μόρφωσης μας, μας δίνουν την δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε επακριβώς όλα τα θέματα προς αγιογράφηση και να τα διαμορφώνουμε Ορθόδοξα, κατά το πνεύμα της αληθείας, χωρίς να υπάρχουν ίχνη αιρέσεως και κακοδοξίας.

 

 Το κάθε έργο επιμελείται από μια ομάδα αγιογράφων Μοναζουσών, με συνεργασία, ανταλλαγή γνώσεων, αδιάλειπτη προσευχή, πάντα κάτω από το άγρυπνο μάτι της Αγίας Κτητόρισσας και Καθηγουμένης μας Παϊσίας.

 

  Κάθε έργο γίνεται αργά, με προσοχή και υπευθυνότητα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αθάνατα και η τεχνική μας άψογη. Η κάθε αγιογραφία παίρνει όλο τον χρόνο που χρειάζεται, για την διακόσμηση της, χωρίς βιασύνη. Έχουμε την ικανότητα να δημιουργήσουμε έργα απλά, σύνθετα, έργα με 24 καράτια φύλλου χρυσού, με μοναδικά σκαλίσματα, με πρωτότυπα διακοσμητικά σχέδια, με ιδιαίτερες παραστάσεις, με διακόσμηση σμάλτου και με διακόσμηση ημιπολύτιμων λίθων εάν μας ζητηθεί.

 

  Κάθε έργο τελειώνοντας, φωτογραφίζεται, καταγράφεται σε ειδική βίβλο με ξεχωριστό κωδικό και συνοδεύεται από Πιστοποιητικό Γνησιότητας, που φέρει ημερομηνία, κωδικό καταγραφής και την Μοναστηριακή σφραγίδα του Αγιογραφείου ως εγγύηση του εκάστοτε μοναδικού χειροποίητου έργου.

 

 Με την δική μας ευγενική πρωτοβουλία, τα ονόματα των πελατών του Ιερού Αγιογραφείου, καταγράφονται και στην βίβλο μνημονεύσεως των ευσεβών Χριστιανών δωρητών της Ιεράς Μονής.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ   ΑΓΙΟΓΡΑΦΕΙΟΥ   Ι. ΜΟΝΗΣ

1 9 8 1

Ι. ΝΑΟΣ  ΑΓ.  ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 

ΓΚΡΙΝΠΟΡΤ  ΛΟΝΓΚ  ΑΪΛΑΝΤ  Ν. ΥΟΡΚΗ  Η.Π.Α.

1 9 8 2

Ι. Ν.  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ  ΤΗΣ

ΘΕΟΤΟΚΟΥ    ΣΙΑΤΛ  ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ   Η.Π.Α.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ    ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗΣ    56  ΕΤΩΝ 

1 9 8 3

Ι.  ΝΑΟΣ  ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

  Ι. ΝΑΟΣ  ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ    ΦΛΟΡΙΝΤΑ    Η.Π.Α.

1 9 7 7

   Ι. ΝΑΟΣ  ΑΓ. ΙΩΣΗΦ  ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

1 9 7 7

 Ι. ΝΑΟΣ  ΑΓ.  ΜΑΡΚΟΥ  ΤΟΥ   ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ   ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

1 9 8 2

Ι.  ΝΑΟΣ  ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ  Ν. ΥΟΡΚΗ ΗΠΑ

 

1 9 8 4

Ι. ΝΑΟΣ ΑΓ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ

204/ΜΓΑΠ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΜΥΡΤΕΖΑ   ΑΥΛΙΔΑΣ

1 9 8 5

Ι. ΜΟΝΗ  ΑΓ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΑΓ.  ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΤΟΥ  ΣΑΡΩΦ

Ι. ΝΑΟΣ  ΑΓ.  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ 

ΤΡΙΚΟΡΦΟ   ΦΩΚΙΔΟΣ  

1 9 8 5

Ι.  ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙΟΝ

ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 ΧΑΛΚΙΔΑ   Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ  

1 9 8 9

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ  ΝΑΟΣ  ΑΓ. ΚΩΝΣΤ/ΝΟΥ &  ΕΛΕΝΗΣ  ΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΠΑΝΤΕΙΧΙ

 ΑΥΛΙΔΑ   Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

1 9 8 9

ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ  ΝΑΟΣ

ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ   ΑΘΗΝΑ

 

Ε   Ξ   Ω   Φ   Υ   Λ   Λ   Α

gallery/αγ παντελεημων page
gallery/ιησουσ χριστοσ page
gallery/αγ γεωργιοσ page
gallery/αγ παρασκευη page
gallery/αγ κυπριανοσ page

1.600 €

Ιησούς  Χριστός  Ο  ΩΝ

20 Χ 30 εκατ.

1.600 €

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιο

 φόρος   20 Χ 30 εκατ

1.600 €

Άγιος Κυπριανός Επίσκοπος Καρχηδόνας  20 Χ 30 εκατ

1.600 €

Οσία Παρασκευή η Παρθε νομάρτυς    20 Χ 30 εκατ

1.600 €

Άγιος  Παντελεήμων  ο Ιαματικός  20 Χ 30 εκατ

1.600 €

   Όσιος Αντώνιος ο Μέγας     20 Χ 30 εκατ

1.500 €

Άγιος Νικόλαος Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας 19Χ26 εκ

Π  Ρ  Ο  Σ  Φ  Ο  Ρ  Α

Από  1.600 €  ΜΟΝΟ  1.000 €

Άγιος  Νεκτάριος  "ο  εν  Αιγίνη"

  19,5  Χ  26  εκατ

1.600 €

Όσιος  Χριστόφορος  ο Παπουλάκος  20 Χ 30 εκ.

gallery/αγ νικολαοσ page
gallery/αγ αντωνιοσ page
gallery/αγ νεκταριοσ page

 ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΣΕ   ΤΙΜΗ   ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Δείγματα Αγιογραφικών έργων μας, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε με παραγγελία.

gallery/παπουλακοσ page
Όνομα  
Επώνυμο  
E-mail  
Αφήστε το μήνυμα σας  

ΟΔΗΓΙΕΣ    ΓΙΑ    ΤΗΝ   ΑΓΟΡΑ   ΤΩΝ  ΕΡΓΩΝ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ  Ή   ΓΙΑ   ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ   

ΤΡΑΠΕΖΑ    ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

SWIFT   PIRBGAA

IBAN   GR85 0171 5790 0065 7914 1407 431

 

e-mail:  tropaioforos@gmail.com

1 9 8 5

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ   ΝΑΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ    ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ    ΝΕΑΠΟΛΗ

 ΧΑΛΚΙΔΑ    Ν.  ΕΥΒΟΙΑΣ

  Για να παραγγείλετε μια Αγιογραφία που θέλετε, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα παρακάτω στην ειδική φόρμα κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για όλες τις περαιτέρω πληροφορίες.

  

  Για να αγοράσετε ένα από τα  έτοιμα έργα μας παραπάνω, μας στέλνετε ένα μήνυμα ότι ενδιαφέρεστε να το αγοράσετε, για να δεσμεύσουμε το έργο στο όνομα σας. 

 

  Στη συνέχεια, μας καταθέτετε το ποσό του έργου στον τραπεζικό λογαριασμό της Μονής παρακάτω και να μας στέλνετε αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης. 

 

 Μόλις επιβεβαιώσουμε την κατάθεση σας, σας αποστέλλουμε την Αγιογραφία σας και σας ενημερώνουμε για την αποστολή.

 

 Για οποιαδήποτε άλλη  πληρο φορία  χρειάζεστε  σχετικά με  τις   Αγιογραφίες  μας, αφήστε

το  μήνυμα  σας  δίπλα  και θα

επικοινωνήσουμε μαζί σας, μό λις το  λάβουμε.

  Διά   Χειρός   Οσιολογιωτάτης   Αγίας   

 

Κτητορίσσης   Καθηγουμένης    Παϊσίας

 

 μαθήτριας   αειμνήστου   Φωτίου   Κόντογλου

5 6   έτη  Αγιογραφικής   εμπειρίας,   γνώσης  και  δημιουργίας   πρωτότυπων  Αγιογραφιών  που  έχουν  αντιγραφεί  σε  όλο  τον  κόσμο. 

gallery/vignette-4950486_640
gallery/gold-2774981_640α
gallery/gold-2774981_640α
gallery/gems-ruby2
gallery/gems-ruby2

ΘΑΥΜΑΣΤΑ     ΣΥΜΒΑΝΤΑ

 

  Τα θαυμαστά συμβάντα, του Ιερού Αγιογραφείου της Μονής του Αγίου Γεωργίου του Τρο παιοφόρου Αυλίδος, είναι δεκά δες. Θα σας εξιστορήσουμε τέσ σερα εξ’ αυτών, τα οποία απο δεικνύουν και σήμερα, την δύ ναμη της προσευχής και την ζωντανή επικοινωνία του ουρα νού με την γή, διότι …όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις…

 

 

 

 

 

 

Η  ΑΓΙΑ  ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

  Το έτος 1997 το Αγιογραφείον μας φιλοτέχνησε μια μεγάλη περικαλλή εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Η  Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγουμένη Παϊσία, που την αγιογραφούσε θέλησε να κάνει μια καινοτομία ώστε να φαίνεται η αγιογραφία δια φορετική και ιδιαίτερη. Όταν τελείωσε την εικόνα χαρούμενη αποχώρησε για την νυκτερινή της ανάπαυση.

 

  Εν μέσω της νυκτός όμως, εμ φανίστηκε μπροστά της η εικό να που μόλις είχε αγιογραφή σει. Η Αγία Αικατερίνη, που ήταν αγιογραφημένη στην εικόνα, ζωντάνεψε και γυρίζο ντας προς την Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγου μένη Παϊσία, της λέει : « τα βιβλία τα έβαλες, αλλά το δικό μου βιβλίο δεν το έβαλες » και ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά της, το βιβλίο στο οποίο έγρα φε η Αγία επάνω στο αναλόγιο. Αμέσως έγινε η επιθυμία της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατε ρίνης.

 

 

 

 

 

 

ΜΕΓΑΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

  Μια φορά ήρθε στη Μονή μας μια γυναίκα, η οποία δεν μπο ρούσε για χρόνια να τεκνοποι ήσει κι έκανε πολύ προσευχή στον Θεό για να της δώσει ένα παιδί. Μετά από χρόνια προσευ χής ο Θεός της χάρισε ένα υγιέ στατο αγοράκι. Ήθελε λοιπόν να φτιάξει μια περικαλλή Αγιογραφία του Μεγάλου  Αθα νασίου, που ήταν το όνομα του μωρού και το όνομα των προγό νων της, ώστε ο Μέγας αυτός Άγιος να προστατεύει το μονα δικό παιδί της σε όλη του την ζωή.

 

  Πράγματι το Αγιογραφείο της Μονής μας, της Αγιογράφησε με προσευχή, μια περίτεχνη εικόνα  του Μεγάλου Αθανασίου. Η γυναίκα την πήρε με πολλή χαρά και την τοποθέτησε στο δωμάτιο του μωρού δίπλα από την κούνια του.

 

  Μετά από καιρό μια μέρα ενώ έκανε τις δουλειές του σπιτιού της, άκουσε το μωρό στην κού νια να μιλάει και να γελάει με έναν άντρα. Έτρεξε πανικόβλη τη νομίζοντας ότι κάποιος μπή κε μέσα να κλέψει το μωρό της. Μπαίνοντας όμως στο δωμάτιο είδε το μωρό της, να μιλάει και να γελάει με την εικόνα του Με γάλου Αθανασίου, σαν να έπαι ζε με ένα άλλο παιδάκι.

 

 

 

 

 

 

ΑΓΙΟΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

   Μία μοναχή αγιογράφος της Μονής μας, σκάλιζε περίτεχνα την εικόνα του Αγίου Σπυρίδω να, μαζί με την εικόνα του Αγί ου Φανουρίου, ώστε να προσθέ σει πολύτιμους λίθους, σε διά φορα σημεία της αγιογραφίας, όπως της είχε παραγγελθεί. Κα τά την εργασία της προσευχό ταν ως συνήθως, στους Αγίους να την βοηθήσουν να τελειο ποιήσει σωστά την εικόνα τους.

 

  Ξαφνικά ακούει την γλυκειά πατρική φωνή του Αγίου Σπυρί δωνα, που έφτιαχνε εκείνη την στιγμή να της λέει: «Όχι αυτές τις πέτρες..., αυτές που έβαλες στον Άγιο Φανούριο θέλω». Η Μοναχή τα έχασε, διότι την α ποκάλεσε με το όνομα του Σχή ματος της και η φωνή του, που έβγαινε μέσα από την εικόνα, ήταν τόσο στοργική και πατρι κή σα να βρισκόταν ο ίδιος ο Άγιος δίπλα της. Πράγματι οι πέτρες του Αγίου Φανουρίου ταίριαζαν απόλυτα, στα ιερατι κά ενδύματα του Αγίου Σπυρί δωνα.

 

ΟΣΙΟΣ    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ    ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ

    Το  έτος 1982 ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης,  ζήτησε  από την Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγουμένη Παϊσία, την τότε Νεκταρία Μοναχή να του αγιογραφήσει με βυζαντινή μορφή έναν νέο Όσιο, που  δεν είχε ανακηρυχτεί ακόμη επισήμως από την Ορθόδοξη Εκκλησία και δεν υπήρχε πουθενά η εικόνα του. Επρόκειτο για τον Χριστοφόρο Παπουλάκο της Πελοποννήσου, μοναχό και ιεροκήρυκα. Της έφερε μία παλιά φωτογραφία από την εποχή που ζούσε ο Όσιος, με παλιά κοσμικά ρούχα. Βλέποντας την φωτογραφία, η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγουμένη Παϊσία, του είπε ότι δεν ήταν σωστό ένας Όσιος να αγιογραφηθεί με αυτά τα παλιωμένα μισοκοσμικά ρούχα. Ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης  απάντησε : “ κάνε ότι σε φωτίσει ο Όσιος”.

 

   Εκείνη τη νύχτα η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγουμένη Παϊσία, προσευχήθηκε στον Όσιο να  την βοηθήσει, να αγιογραφήσει την πρώτη εικόνα του. Πράγματι εκείνη την νύχτα εμφανίστηκε ο ίδιος ο Όσιος. Η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγουμένη Παϊσία, είδε ότι βρισκόταν σε ένα δωμάτιο και απέναντι στον τοίχο υπήρχε μία λαμπερή πόρτα. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε διάπλατα και βγήκε από μέσα μία εκτυφλωτική λάμψη με ένα ουράνιο λευκό φώς. Μέσα από το φώς  βγήκε ένας μοναχός μετρίου αναστήματος και χαμογελώντας της είπε με μία γλυκύτατη φωνή: “είμαι ο Χριστοφόρος, αλλά με ξέρουν με τ' όνομα Παπουλάκος, κήρυξα στην Πελοπόννησο επί Τουρκοκρατίας. Έτσι όπως με βλέπεις, έτσι θέλω να με αγιογραφήσεις”.

 

  Φορούσε καφέ αντερί, καλογερικό καφέ σκούφο, καφέ παπούτσια και μαύρο ράσο. Στον δεξιό του ώμο κρεμόταν ένα καφέ  ταγάρι και στο αριστερό του χέρι κρατούσε ένα χειροποίητο μπαστούνι, φτιαγμένο από ένα χοντρό κλαδί δέντρου, το οποίο είχε από πάνω, ένα άλλο ίσιο κομμάτι σαν χέρι, για ν' ακουμπάει. Στό δεξί του χέρι κρατούσε ένα ειλητάριο το οποίο έγραφε: “ ΤΑ  ΑΘΕΑ  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΘΑ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ   ΤΟΝ  ΤΟΠΟ  ΜΑΣ ”.  Στη  συνέχεια  έγινε σοβαρός  και με πιό αυστηρή φωνή, τρείς φορές επανέλαβε και τόνισε το εξής : “Μην το ξεχάσεις, αυτό θέλω να γράψεις επάνω στο ειλητάριο”. Επίσης της ζήτησε να γράψει στην εικόνα του “Μοναχός Χριστοφόρος  ο  Παπουλάκος  (και την κοίμηση του) + 18-01-1861”

 

    Μετά από αυτά αφού την ευλόγησε με το δεξί του χέρι, όπως ευλογούν οι Αρχιερείς, με πολύ αργή κίνηση και χάθηκε πίσω στο λευκό ουράνιο φως, απ' όπου ήρθε. Η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγουμένη Παϊσία, σηκώθηκε μέσα στη νύχτα κι άρχισε να αγιογραφεί τον Όσιο όπως ακριβώς τον είδε. Μετά από ένα χρονικό διάστημα ο πάτερ Νεκτάριος έστειλε μια έκτακτη ειδοποίηση, να σταματήσει η αγιογράφηση του Οσίου, διότι πράγματι δεν ήταν όπως στην φωτογραφία που είχε δείξει. Η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Αγία Καθηγουμένη Παϊσία,τον ενημέρωσε ότι το έργο είχε ήδη τελειώσει και μπορούσε να το παραλάβει. Φτάνοντας ο πάτερ για να παραλάβει την εικόνα αναφώνησε : « πως το ήξερες ότι ήταν έτσι; είναι ακριβώς όπως τον είδα όταν μπήκε στο γραφείο μου». Ο Όσιος με παρόμοιο θαυματουργικό τρόπο, είχε εμφανιστεί και στον πατήρ Νεκτάριο Μουλατσιώτη, για να υπάρχουν δύο μαρτυρίες του θαύματος.

 

   Με αυτόν τον θαυμαστό τρόπο, αγιογραφήθηκε η πρώτη εικόνα του Οσίου Χριστοφόρου Παπουλάκου της Πελοποννήσου, διά χειρός της Οσιολογιωτάτης Κτητόρισσας και Αγίας Καθηγουμένης Παϊσίας, μέσα σε φως, χωρίς φωτοστέφανο, διότι δεν έχει ανακηρυχτεί Άγιος από το Οικουμενικό  Πατριαρχείο  Κωνσταντινουπόλεως  ακόμη.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ   ΒΙΒΛΙΟΥ  1 9 8 3 - 8 6

ΕΞΩΦΥΛΛΟ    ΚΑΣΣΕΤΑΣ    ΗΧΟΥ

gallery/gold-2774981_640α
gallery/gold-2774981_640β
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2

Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Δημήτριος

 

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος Α΄

 

Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Ποιμήν 

 

Πατριάρχης Σερβίας Γερμανός

 

Πατριάρχης Βουκουρεστίου Ρουμανίας Ιουστίνος

      Π Α Τ Ρ Ι Α Ρ Χ Ι Κ Ε Σ                 Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ε Σ           

          Β Α Σ Ι Λ Ι Κ Ε Σ                     Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ε Σ          

Α Ρ Χ Ι Ε Π Ι Σ Κ Ο Π Ι Κ Ε Σ           Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ε Σ         

gallery/gold-2774981_640α