gallery/χειροτεχνηρειον 2

  Στο Εκθετήριο της Μονής μας, μπορείτε να αγοράσετε διάφορα χειροτεχνήματα της  αδελφότητας μας. Κάποια από τα εργόχειρα μας, προσφέρονται σε  ειδικές  προσφορές κατά καιρούς, σε πολύ χαμηλές τιμές. Όλα τα έσοδα από τα εργόχειρα μας, διατίθενται διά την συντήρηση και αποπεράτωση της Ιεράς ημών Μονής καθώς και για το Φιλανθρωπικό  και  Ιεραποστολικό  της  έργο.

Κ  Ο  Μ  Β  Ο  Σ  Χ  Ο  Ι  Ν  Ι  Α

gallery/dscn9531

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α

  Το Κομβοσχοίνι είναι ένα μάλλινο νήμα αριθμημένων κόμπων, που χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση του μετρήματος των προσευχών των Ορθοδόξων Μοναχών, οι οποίοι προσεύχονται καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ και αντιστρόφως, στην συγκέντρωση του νου τους, για την άσκηση της Νοεράς προσευχής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κάθε Ορθόδοξο  Χριστιανό.

 

  Το Κομβοσχοίνι υποδείχθηκε από τον Αρχάγγελο Ραφαήλ στον Όσιο Παχώμιο, τον ιδρυτή του Κοινοβιακού Μοναχισμού, στη έρημο της Θηβαΐδας, στην Αίγυπτο. Όταν ο Όσιος Παχώμιος έδενε κόμπους σε ένα σχοινί, για να κρατάει τον αριθμό των προσευχών και των μετανοιών που έκανε, το βράδυ πήγαινε ο δαίμονας κι έλυνε τους κόμπους για να τον περιπαίξει. Τότε εμφανίσθηκε ο Αρχάγγελος Ραφαήλ στον Όσιο Παχώμιο και του έδειξε πως να πλέξει τον κάθε κόμπο, σχηματίζοντας εννέα σταυρούς, κατά τον τύπο των εννέα Αγγελικών Ουρανίων Ταγμάτων, λέγοντας την Ευχή του Ιησού. Έκτοτε το Κομβοσχοίνι έγινε η πύρινη ρομφαία των Ορθοδόξων Μοναχών, έναντι των δαιμόνων και μεγάλη προστασία των Ορθοδόξων Χριστιανών που το φοράνε επάνω τους ή προσεύχονται με αυτό ή το τοποθετούν σε διάφορα σημεία για προστασία, από τις δαιμονικές δυνάμεις.

 

  Φτιάχνεται από μάλλινο νήμα για να θυμίζει τα λογικά πρόβατα του Ιησού Χριστού. (Ιωαν. Ι΄,11). Σήμερα όμως πλέκεται και με συνθετικά μαλλιά λόγω αλλεργίας πολλών συνανθρώπων μας. Πλέκεται με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κάθε ένας κόμπος να σταυρώνεται εννέα φορές, με εννέα προσευχές κατά τον τύπο των εννέα Αγγελικών Ουρανίων Ταγμάτων. Έχει μαύρο χρώμα για να θυμίζει το πένθος των αμαρτιών εκάστου και φέρει σταυρό για να θυμίζει την Σταύρωση του Ιησού Χριστού, για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Το μαύρο χρώμα το χρησιμοποιούν πάντα οι Ορθόδοξοι Μοναχοί, ενώ οι κοσμικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί φορούν διάφορα χρώματα. Στο τελείωμα του, το Κομβοσχοίνι κάποιες φορές, έχει φούντα η οποία χρησιμοποιείται για το σκούπισμα των δακρύων της μετανοίας (Λουκ. Ζ΄,44).

 

   Συνήθως φοριέται στον αριστερό καρπό για να απωθεί τις επιθέσεις των δαιμόνων κι έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα προστασίας από μεγάλα ατυχήματα και δολιότητες. Οι κοσμικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, χρησιμοποιούν τα Κομβοσχοίνια των 12 κόμπων, που είναι είτε σαν δαχτυλίδια, είτε σαν φυλαχτά με σταυρό και συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους και τα Κομβοσχοίνια των 33 κόμπων που περιβάλλουν τον καρπό, για να προστατεύουν τις πράξεις τους καθημερινά και συμβολίζουν τα επίγεια έτη του Ιησού Χριστού.

 

  Οι Ορθόδοξοι Μοναχοί το φέρουν πάντα στην ζώνη τους ως όπλο, εναντίων των 3000 δαιμόνων που μάχονται τον καθένα τους καθημερινά. Χρησιμοποιούν το Κομβοσχοίνι των 100 κόμπων, γνωστό ως εκατοστάρι, των 150 κόμπων, γνωστό ως εκατοπενηντάρι και των 300 κόμπων, γνωστό ως τριακοσάρι. Με αυτό μετρούν καθημερινά την προσευχή και τις μετάνοιες τους.

ΙΣΤΟΡΙΑ    ΤΟΥ   ΚΟΜΒΟΣΧΟΙΝΙΟΥ

Κ Ο Μ Β Ο Σ Χ Ο Ι Ν Ι Α      Κ Α Ρ Π Ο Υ     3 3 ά ρ ι α

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια    10 €

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια     10 €

Σατέν  33άρι  και 12άρι 

Κομβοσχοίνια    8 € 

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια    10 €

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια    10 €

Μάλλινα   Χοντρά  Κομβοσχοίνια     9 €

Μάλλινα  Χοντρά Κομβοσχοίνια    9 €

Τ Α     Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ε Χ Ν Η Μ Α Τ Α    Μ Α Σ

gallery/1
gallery/3
gallery/2
gallery/6
gallery/4
gallery/5
gallery/7
gallery/8
gallery/9

 Συνθετικά  Μέτρια  Κομβοσχοίνια    8 €

   Συνθετικά  Μέτρια    Κομβοσχοίνια    8 €

Συνθετικά  Μέτρια Κομβοσχοίνια    7 €

Κ Ο Μ Β Ο Σ Χ Ο Ι Ν Ι Α      Π Ε Ν Η Ν Τ Α Ρ Ι Α

Κ Ο Μ Β Ο Σ Χ Ο Ι Ν Ι Α      Ε Κ Α Τ Ο Σ Τ Α Ρ Ι Α

gallery/2
gallery/3
gallery/1
gallery/2
gallery/3
gallery/dscn9533

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    35 €

Συνθετικά  Λεπτά Κομβοσχοίνια    7 €

Συνθετικά   Λεπτά Κομβοσχοίνια    25 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    50 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    100 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    100 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    100 €

ΜΟΝΟ  1  ΤΕΜΑΧΙΟ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ

1  ΤΜΧ

1  ΤΜΧ

1  ΤΜΧ

1  ΤΜΧ

gallery/4
gallery/1
gallery/3
gallery/5
gallery/4

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    100 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    60 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    60 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    60 €

Μάλλινα  Κεντημένα Κομβοσχοίνια    60 €

Τ Ρ Ο Π Ο Σ       Α Γ Ο Ρ Α Σ

  Για να αγοράσετε ένα από τα Kομβοσχοίνια, στείλτε μας ένα μήνυμα δίπλα στην φόρμα επικοινωνίας και να αναφέρετε ποιά νούμερα θέλετε, από ποιά κατηγορία Κομβοσχοινίων και πόσα τεμάχια. Όταν θα παραλάβετε το πακέτο σας, θα πληρώσετε με αντικαταβολή. Θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτο μέρειες της αποστολής.

 

Μικρότερη παραγγελία  25 €.

Όνομα  
Επώνυμο  
Χώρα  
Πόλη  
Διεύθυνση  
Email  
Μήνυμα  

Θ  Α  Υ  Μ  Α  Τ  Α

Σ   Τ   Α   Υ   Ρ   Ο   Ι

Ε