gallery/εκθετηριον

  Στο Εκθετήριο της Μονής μας, μπορείτε να αγοράσετε διάφορα χειροτεχνήματα της  αδελφότητας μας. Κάποια από τα εργόχειρα μας, προσφέρονται σε  ειδικές  προσφορές κατά καιρούς, σε πολύ χαμηλές τιμές. Όλα τα έσοδα από τα εργόχειρα μας, διατίθενται διά την συντήρηση και αποπεράτωση της Ιεράς ημών Μονής καθώς και για το Φιλανθρωπικό  και  Ιεραποστολικό  της  έργο.

Κ  Ο  Μ  Β  Ο  Σ  Χ  Ο  Ι  Ν  Ι  Α

gallery/dscn9531

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α

ΙΣΤΟΡΙΑ    ΤΟΥ   ΚΟΜΒΟΣΧΟΙΝΙΟΥ

 

  Το Κομβοσχοίνι είναι ένα μάλλινο νήμα αριθμημένων κόμπων, που χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση του μετρήματος των προσευχών των Ορθοδόξων Μοναχών, οι οποίοι προσεύχονται καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ και αντιστρόφως, στην συγκέντρωση του νου τους, για την άσκηση της Νοεράς προσευχής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κάθε Ορθόδοξο  Χριστιανό.

 

  Το Κομβοσχοίνι υποδείχθηκε από τον Αρχάγγελο Ραφαήλ στον Όσιο Παχώμιο, τον ιδρυτή του Κοινοβιακού Μοναχισμού, στη έρημο της Θηβαΐδας, στην Αίγυπτο. Όταν ο Όσιος Παχώμιος έδενε κόμπους σε ένα σχοινί, για να κρατάει τον αριθμό των προσευχών και των μετανοιών που έκανε, το βράδυ πήγαινε ο δαίμονας κι έλυνε τους κόμπους για να τον περιπαίξει. Τότε εμφανίσθηκε ο Αρχάγγελος Ραφαήλ στον Όσιο Παχώμιο και του έδειξε πως να πλέξει τον κάθε κόμπο, σχηματίζοντας εννέα σταυρούς, κατά τον τύπο των εννέα Αγγελικών Ουρανίων Ταγμάτων, λέγοντας την Ευχή του Ιησού. Έκτοτε το Κομβοσχοίνι έγινε η πύρινη ρομφαία των Ορθοδόξων Μοναχών, έναντι των δαιμόνων και μεγάλη προστασία των Ορθοδόξων Χριστιανών που το φοράνε επάνω τους ή προσεύχονται με αυτό ή το τοποθετούν σε διάφορα σημεία για προστασία, από τις δαιμονικές δυνάμεις.

 

  Φτιάχνεται από μάλλινο νήμα για να θυμίζει τα λογικά πρόβατα του Ιησού Χριστού. (Ιωαν. Ι΄,11). Σήμερα όμως πλέκεται και με συνθετικά μαλλιά λόγω αλλεργίας πολλών συνανθρώπων μας. Πλέκεται με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κάθε ένας κόμπος να σταυρώνεται εννέα φορές, με εννέα προσευχές κατά τον τύπο των εννέα Αγγελικών Ουρανίων Ταγμάτων. Έχει μαύρο χρώμα για να θυμίζει το πένθος των αμαρτιών εκάστου και φέρει σταυρό για να θυμίζει την Σταύρωση του Ιησού Χριστού, για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Το μαύρο χρώμα το χρησιμοποιούν πάντα οι Ορθόδοξοι Μοναχοί, ενώ οι κοσμικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί φορούν διάφορα χρώματα. Στο τελείωμα του, το Κομβοσχοίνι κάποιες φορές, έχει φούντα η οποία χρησιμοποιείται για το σκούπισμα των δακρύων της μετανοίας (Λουκ. Ζ΄,44).

 

   Συνήθως φοριέται στον αριστερό καρπό για να απωθεί τις επιθέσεις των δαιμόνων κι έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα προστασίας από μεγάλα ατυχήματα και δολιότητες. Οι κοσμικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, χρησιμοποιούν τα Κομβοσχοίνια των 12 κόμπων, που είναι είτε σαν δαχτυλίδια, είτε σαν φυλαχτά με σταυρό και συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους και τα Κομβοσχοίνια των 33 κόμπων που περιβάλλουν τον καρπό, για να προστατεύουν τις πράξεις τους καθημερινά και συμβολίζουν τα επίγεια έτη του Ιησού Χριστού.

 

  Οι Ορθόδοξοι Μοναχοί το φέρουν πάντα στην ζώνη τους ως όπλο, εναντίων των 3000 δαιμόνων που μάχονται τον καθένα τους καθημερινά. Χρησιμοποιούν το Κομβοσχοίνι των 100 κόμπων, γνωστό ως εκατοστάρι, των 150 κόμπων, γνωστό ως εκατοπενηντάρι και των 300 κόμπων, γνωστό ως τριακοσάρι. Με αυτό μετρούν καθημερινά την προσευχή και τις μετάνοιες τους.

Κ Ο Μ Β Ο Σ Χ Ο Ι Ν Ι Α      Κ Α Ρ Π Ο Υ     3 3 ά ρ ι α

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια    8 €

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια   10 €

Σατέν  33άρι  και 12άρι 

Κομβοσχοίνια    8 € 

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια   10 €

Μάλλινα  Χοντρά  Κομβοσχοίνια    10 €

Μάλλινα   Χοντρά  Κομβοσχοίνια   9 €

Τ Α     Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ε Χ Ν Η Μ Α Τ Α    Μ Α Σ

gallery/1
gallery/1a
gallery/2
gallery/6
gallery/4
gallery/5
gallery/7
gallery/8
gallery/9

Κ Ο Μ Β Ο Σ Χ Ο Ι Ν Ι Α      Π Ε Ν Η Ν Τ Α Ρ Ι Α

Κ Ο Μ Β Ο Σ Χ Ο Ι Ν Ι Α      Ε Κ Α Τ Ο Σ Τ Α Ρ Ι Α

gallery/2
gallery/3
gallery/1
gallery/2
gallery/3
gallery/dscn9533

Μάλλινα  Κεντημένα 50ρια

Κομβοσχοίνια    40 €

ΜΟΝΟ  1  ΤΕΜΑΧΙΟ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ

gallery/4
gallery/1
gallery/3
gallery/5
gallery/4

Τ Ρ Ο Π Ο Σ       Α Γ Ο Ρ Α Σ

 

 

  Για να αγοράσετε από τα Kομβοσχοίνια μας, στείλτε ένα μήνυμα δίπλα στην φόρμα επικοινωνίας και να μας αναφέρετε ποιά νούμερα θέλετε, από ποιά κατηγορία Κομβοσχοινίων και πόσα τεμάχια. Εμείς θα επικοινω νήσουμε μαζί σας, για να επιβε βαιώσουμε την παραγγελία και τα στοιχεία σας. Όταν θα παραλάβετε το πακέτο σας, θα μας εξοφλήσετε το ανάλογο κόστος με αντικαταβολή. 

 

 

 

 

Όνομα  
Επώνυμο  
Χώρα  
Πόλη  
Διεύθυνση  
E-mail  
Μήνυμα  

Θ  Α  Υ  Μ  Α  Τ  Α

 

 

 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ  

 

 Μία φορά επισκέφθηκε το Μοναστήρι μας μια οικογέ νεια, που είχε ένα νεαρό πα λικάρι, το οποίο επρόκειτο να φύγει για να κάνει τα στρατιωτικά του καθήκοντα στην πατρίδα. Αφού προσκύ νησαν τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, κατευθύνθη καν στην έκθεση των εργο χείρων της μονής και αγόρα σαν, ένα Κομβοσχοίνι του καρπού για το παιδί τους, για να τον φυλάει στον στρατό που θα πήγαινε.

 

  Ο νεαρός κατατάχθηκε στη μονάδα των τεθωρακισμένων αρμάτων. Η ειδικότητα του ήταν να οπλίζει με βλήματα το πολυβόλο του άρματος. Μία μέρα ενώ ήταν σε άσκη ση, έβαλε το βλήμα μέσα στον σωλήνα, αλλά ξέχασε να τραβήξει το χέρι του. Η πόρτα του σωλήνα σφραγίζει αστραπιαία μόλις τοποθετη θεί το βλήμα και θα του έκο βε το χέρι. Τότε αισθάνθηκε ένα αόρατο χέρι να του αρπάζει τον αγκώνα και να τον τραβάει δυνατά πίσω.

 

  Ήταν το χέρι που φορούσε το Κομβοσχοίνι και θα το έχανε αν ο Άγιος Γεώργιος δεν επέμβαινε αστραπιαία.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ   ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 

 

 Μια φορά επισκέφθηκε την Μονή μας, μια κυρία η οποία ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοσίου. Αφού προσκύ νησε τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο κατευθύνθηκε στην έκθεση των εργοχείρων της μονής και αγόρασε ένα Κομβοσχοίνι του καρπού για ευλογία του Αγίου.

 

  Μετά από καιρό, μια ημέρα που είχε μεγάλο φόρτο εργα σίας, υπέγραφε κάποια σημα ντικά, επίσημα, έγγραφα εντολών, του Δημοσίου. Αφού υπέγραψε αρκετά, φτάνοντας σε ένα πολυσέλι δο έγγραφο, ακούει την βρο ντερή κι επιτακτική φωνή του Αγίου Γεωργίου να της λέει: «Μην το υπογράψεις». Η γυναίκα πάγωσε κι άφησε το στυλό από τα χέρια της. Κοίταξε γύρω της από συνή θεια και το βλέμμα της έπε σε επάνω στο Κομβοσχοίνι που φορούσε στο χέρι που υπέγραφε.

 

  Πράγματι, το έγγραφο αυτό ήταν προβληματικό και αν το υπέγραφε, θα την έστελνε σε απολογία, με πολύ δυσά ρεστες συνέπειες.

 

 

 

gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2

Μάλλινα   Χοντρά  Κομβοσχοίνια   9 €

Μάλλινα   Μέτρια  Κομβοσχοίνια   8 €

Μάλλινα   Μέτρια Κομβοσχοίνια   8 €

 Συνθετικά   Λεπτά   Κομβοσχοίνια   7 €

Συνθετικά   Μέτρια 

Κομβοσχοίνια   7 €

Μάλλινα  Κεντημένα 50ρια

Κομβοσχοίνια    35 €

Μάλλινα  Κεντημένα 50ρια

Κομβοσχοίνια    25 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    100 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    100 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    100 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    100 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    60 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    60 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    60 €

Μάλλινα  Κεντημένα 100ρια

Κομβοσχοίνια    60 €

Φ Ο Ρ Μ Α     Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ

Θ  Α  Υ  Μ  Α  Τ  Α

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

 

Μια φορά επισκέφθηκε την Μονή μας μια κυρία, η οποία Αφού προσκύνησε τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, κατευθύνθηκε στην έκθεση των εργοχείρων της μονής και αγόρασε ένα Κομβο σχοίνι εκατοστάρι για να προσεύ χεται λέγοντας την ευχή του Ιησού.

 

  Μια Κυριακή πήγε στην εκκλησία όπως συνήθιζε, στην Θεία Λειτουργία και από συνή θεια έβγαλε το Κομβοσχοίνι της να προσευχηθεί. Μετά από λίγη ώρα βλέπει ξαφνικά ένα μικρό μαλλιαρό πλάσμα, με μαύρα όρθια μαλλιά σαν του σκαντζόχοιρου, να μπαίνει σαν αστραπή στην εκκλησία και να της αρπάζει δυνατά δύο φορές το Κομβοσχοίνι, που κρεμόταν από το χέρι της, ενώ η ίδια έλεγε την ευχή του Ιησού.

 

 Η γυναίκα παρά το ότι τρόμαξε, κράτησε δυνατά το Κομβοσχοίνι της αντανακλαστικά και ο δαί μονας χάθηκε έξω από την εκ κλησία αστραπιαία  όπως μπήκε.

Θ  Α  Υ  Μ  Α  Τ  Α

 

 

ΑΤΥΧΗΜΑ

 

  Μια φορά επισκέφθηκε την Μονή μας μια κυρία, η οποία Αφού προσκύνησε τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, κατευθύνθηκε στην έκθεση των εργοχείρων της μονής και αγόρασε ένα Κομβοσχοίνι του καρπού για ευλογία του Αγίου.

 

  Μετά από καιρό, μια ημέρα οδηγούσε το αυτοκίνητο της, επιστρέφοντας από την εργασία της. Σε ένα φανάρι ένα άλλο αυτοκίνητο, της έκανε αντικανονική προσπέ ραση με μεγάλη ταχύτητα, κλείνοντας της τον δρόμο. Για να αποφύγει την σύγκρουση, θα έπεφτε επάνω σε μια στάση λεωφορείου, που εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη κόσμο και θα προκαλούσε άθελα της ένα φοβερό δυστύχημα.

 

  Σε κλάσματα δευτερολέπτων νιώθει ένα δυνατό χέρι να της αρπάζει το αριστερό της χέρι με το οποίο κρατούσε το τιμόνι και κάνοντας απίθανους ελιγμούς οδήγησε το αυτο κίνητο της μακριά από τον κίνδυνο. Η γυναίκα έκανε μισή ώρα να συνέλθει από το συμβάν και κοιτάζοντας το αριστερό της χέρι, είδε το Κομβοσχοίνι του Αγίου Μεγα λομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

 

 

 

 

ΑΤΥΧΗΜΑ

 

  Μια φορά επισκέφθηκε την Μονή μας μια κυρία, η οποία Αφού προσκύνησε τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, κατευθύνθηκε στην έκθεση των εργοχείρων της μονής και αγόρασε ένα Κομβοσχοίνι του καρπού για ευλογία του Αγίου.

 

  Μια ημέρα περπατούσε στον δρόμο και ήταν αφηρημένη. Καθώς πήγε να διασχίσει έναν κεντρικό δρόμο κάθετα, ένα αυτοκίνητο πετάχτηκε με μεγάλη ταχύτητα και θα την σκότωνε ακαριαία, όταν μία δύναμη την άρπαξε από το χέρι και την τράβηξε πίσω με δύναμη.

 

  Η ίδια ξεφώνισε «Άγιε μου Γεώργιε» καθώς αισθάνθηκε την παρουσία του δίπλα της και φίλησε το Κομβοσχοίνι που φορούσε στον καρπό της.