gallery/stationery-3725229_640

  Η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα Παϊσία, πρώτη Καθηγουμένη και πρώτη κεκαρμένη Μεγαλόσχημη Μοναχή, της Ιεράς Μονής Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Αυλίδος, είναι κατά κόσμον η Α.Β.Υ Πριγκίπισσα Μαρία, Μαργαρίτα, Άννα, Δούκισσα της Ιρλανδίας (Μούνστερ) και της Κύπρου.

 

  Έχει την διαδοχή της Κύπρου, από τον πατέρα της, Δούκα Οδυσσέα Ιωάννου της Κύπρου. Μεγάλου ευεργέτη της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είχε επιλεχθεί να πάρει την Σφραγίδα, την Βίβλο χρεών της Κύπρου και την Διαδοχή της οικογενείας, από τον πατέρα του Δούκα Ιωάννη, καταγόμενου εκ του Βασιλικού γένους του Μεγάλου Ευεργέτη, Μέγα Δραγουμάνου Γεωργίου Χατζηγεωργάκη, Εθνομάρτυρα και Δούκα της Κύπρου, απόγονου Μεγάλης  Βασιλικής Δυναστείας του Βυζαντίου. Η  Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα   Παϊσία,  είναι ανηψιά  της  Αυτού  Θειοτάτης Μακαριότητος του Αειμνήστου Πέτρου Ζ΄ Πατριάρχου και  Πάπα  Αλεξανδρείας  και  Πάσης  Αφρικής.

 

  Έχει την διαδοχή της Ιρλανδίας από τα τρία Βασιλικά γένη Ο’Κόνορ, Ο’Χάρα και Ο’Σάλιβαν, της μητέρας της, Α.Β.Υ. Πριγκίπισσας Άννας, Μαργαρίτας, της Ιρλανδίας, Δούκισσας του Μούνστερ. Η  Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα  Παϊσία, είναι εγγονή του παρασημοφορημένου  ήρωα, του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, Στρατηγού Τζέιμς Σ.

 

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Από την ηλικία των εννέα ετών είχε πνευματικό οδηγό και δάσκαλο τον Άγιο Γέροντα Σωφρόνιο Ζαχάρωφ, της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου, στο Έσσεξ, της Μεγάλης Βρετανίας. Μαζί με την οικογένεια της ήταν τα πρώτα πνευματικά του παιδιά στην Μ. Βρετανία. Ήταν η βασιλική οικογένεια που χρηματοδότησε το ξεκίνημα της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου του Έσσεξ. Από τον Γέροντα Σωφρόνιο διδάχθηκε την τέχνη της ζωγραφικής, της αγιογραφίας και της βυζαντινής μουσικής, ως εξαιρετική καλλίφωνη υψίφωνος, η καλύτερη φωνή της Μεγάλης Βρετανίας μετά από διαγωνισμό, με σπουδές κλασσικής μουσικής, όπερας και πιάνου, από την ηλικία των πέντε ετών.

 

  Φοίτησε στο ιδιωτικό Καθολικό Κολλέγιο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Λονδίνο, πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φοίτησε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν των Η.Π.Α. Μιλάει άπταιστα τέσσερεις γλώσσες και διετέλεσε έμπιστη μεταφράστρια του ιδιαίτερου Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών  επί σειρά ετών.

 

  Στην ηλικία των δεκαπέντε ετών εισήλθε ως δόκιμη μοναχή στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Οινουσσών, Χίου. Υπό την Αγία Ηγουμένη Ματρώνα Μοναχή, ανηψιά του Οσιολογιωτάτου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, πνευματικού του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως. Εκεί συνέχισε την μαθητεία της Αγιογραφικής τέχνης δίπλα στον αείμνηστο Φώτιο Κόντογλου και την μαθητεία της βυζαντινής μουσικής, δίπλα στον Άγιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο. Μετά την πάροδο έξι σκληρών ασκητικών ετών, υπό το Τυπικό του Αγίου Σάββα, η υγεία της κινδύνεψε θανάσιμα. Λόγω κανονισμού του Τυπικού της Μονής, που απαγόρευε την είσοδο γιατρού και νοσηλείας εντός της Μονής, οδηγήθηκε στην Αθήνα για νοσηλεία, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Πετρουπόλεως Αθηνών, παράρτημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

  Όντας υπερδραστήρια, εφευρετική και χαρισματική φυσιογνωμία, επανίδρυσε το εγκαταλειμμένο Αγιογραφείον, της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και ως Ρασοφόρα πλέον Νεκταρία Μοναχή, αγιογράφησε αμέτρητες εικόνες σε όλον τον κόσμο. Δίδαξε στις εκεί μοναχές, την αγγλική γλώσσα, την κατασκευή κομβοσχοινίων, μοσχοθυμιάματος, κεριών και τους έμαθε πως να κάνουν τις εκκλησιαστικές ακολουθίες, με την συμπλήρωση του Τυπικού του Αγίου Σάββα. Συγχρόνως ίδρυσε Σχολείον Αγγλικής Γλώσσας της Ιεράς Μονής με τεράστια επιτυχία. Οι μαθητές της έρχονταν από όλο τον νομό Αττικής και όλη την Αθήνα, ξεπερνώντας τον αριθμό των 700 ατόμων το έτος. Η φήμη της έφτασε στην Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής, όπου ήρθε τηλεοπτικό κανάλι της Ελληνικής ομογένειας, της Νέας Υόρκης, για να της πάρει συνέντευξη για το πολύπλευρο, θεάρεστο έργο της.

 

  Μετά από εννέα χρόνια διαμονής και άοκνης εργασίας στην Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, της εμφανίστηκε τρεις φορές ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος και της ζήτησε να ανεγείρει Ιερά Μονή επ’ ονόματι του, δείχνοντας της, την ακριβή τοποθεσία που ήθελε. Η τότε Ρασοφόρα Μοναχή Νεκταρία με την ευλογία του Πνευματικού της, αποχώρησε από την Μονή, ψάχνοντας σε όλη την Ελλάδα να βρεί το σημείο που της υπέδειξε ο Άγιος Γεώργιος.

 

  Μετά από έναν χρόνο περίπου στις 9 Νοεμβρίου 1980, με θαυματουργικό τρόπο βρέθηκε το σημείο που της είχε υποδείξει ο Άγιος Γεώργιος, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Αμέσως αγόρασε το αγρόκτημα με ποσό που της έστειλε ο Δούκας Οδυσσέας, πατέρας της και ξεκίνησε την ανέγερση της σημερινής Μονής, με όλη την προσωπική της περιουσία, με φιλανθρωπικούς εράνους και την άοκνη εργασία της. Μετά από πολλούς πειρασμούς αλλά και μεγάλα θαύματα, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου ανεγέρθηκε  η σημερινή Μονή  στην Αυλίδα, επ’ ονόματι του.

 

  Ως Κτητόρισσα, ως πρώτη Μεγαλόσχημη Παϊσία Μοναχή και πρώτη Καθηγουμένη της Μονής του Αγίου Γεωργίου, ίδρυσε Αγιογραφείον, το οποίο έχει αγιογραφήσει περισσότερους από 20 Ιερούς Ναούς και Μονές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 4 Ιερούς Ναούς και Μονές στον Καναδά, 2 Ιερούς Ναούς στην Αυστραλία, αμέτρητο αριθμό αγιογραφιών στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Μεγάλη Βρετανία, στην Ρωσία, στην Σερβία, στην Ρουμανία, στη Γερμανία, στα Ιεροσόλυμα, έχει αγιογραφήσει εικόνες σε 4 Πατριάρχες,  σε 4 Βασιλικές συλλογές, σε 6 Αρχιεπισκόπους, σε δεκάδες Μητροπολίτες, Μοναστήρια  και Ιερούς Ναούς, σε όλη την  υφήλιο.

 

  Ίδρυσε Διδασκαλείον Βασιλικής Αγγλικής Γλώσσας, όπου διδάσκει για ανώτερα πτυχία κι εξειδικευμένες  επιστημονικές  ορολογίες κι έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες νέους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας. Ενώ έχει διδάξει δεκάδες σπουδαστές αφιλοκερδώς, από φτωχές οικογένειες.

 

 Ίδρυσε Διδασκαλείον Ορθόδοξης Δογματολογίας της Αγιογραφίας, όπου διδάσκει την Ορθόδοξη Δογματολογία της Αγιογράφησης, κάνοντας αντιαιρετικό αγώνα, ώστε να διατηρηθούν ανόθευτα τα όσια και ιερά της  Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

 

  Ίδρυσε Διδασκαλείον Ορθόδοξης Κατηχητικής Θεολογίας, όπου διδάσκει την Ορθόδοξη Πίστη και τον Ορθόδοξο Μοναχισμό, κατηχώντας εκατοντάδες νέους και νέες να αγαπούν την Ορθόδοξη παράδοση και να έχουν γερά θεμέλια κι εφόδια στην υπόλοιπη ζωή τους.

 

 Ίδρυσε Εκθετήριον εργοχείρων, όπου εκτίθενται όλα τα είδη των εργοχείρων της αδελφότητος, από όλα τα διακονήματα της Μονής και από όλα τα εργόχειρα της Ιεραποστολής που έρχονται από την Αφρική.

 

 Ίδρυσε Αρχοντάρειον Φιλοξενίας Εκθέσεων Πνευματικών Έργων, όπου κατά διαστήματα εκτίθενται πλήθος μοναστηριακών και άλλων πνευματικών έργων, στους φιλοχρίστους και  φιλομόναχους προσκυνητές  και φίλους της Μονής.

 

  Το έτος 1999 η Μονή Δωρήθηκε από την Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα Καθηγουμένη Παϊσία, ως Μετόχιον στην Ιερά  Μονή  Εσφιγμένου  του  Αγίου Όρους, Άθωνος.

 

  Σήμερα η Ιερά Μονή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Αυλίδος, ακολουθεί το Αγιορείτικον Τυπικό και αριθμεί γυναικεία αδελφότητα υπό την πνευματική καθοδήγηση και επίβλεψη, της Οσιολογιωτάτης Αγίας Κτητό ρισσας και πρώτης Καθηγουμένης, Παϊσίας  Μεγαλόσχημης Μοναχής, συνεχίζοντας το θεάρεστο φιλανθρωπικό  της  έργο  προς  Δόξαν  Κυρίου.

 

 

  ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ    ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ    ΤΗΣ    ΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΗΣ   ΚΤΗΤΟΡΙΣΣΑΣ 

 

  ΠΡΩΤΗΣ   ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ    ΠΑΪΣΙΑΣ   ΜΟΝΑΧΗΣ   ΤΗΣ   ΙΕΡΑΣ   ΜΟΝΗΣ 

 

 

ΑΓΙΟΥ   ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΤΟΥ  ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ  ΑΥΛΙΔΟΣ

 

 

gallery/frame-5318153_640
gallery/frame-5318153_640
gallery/θυρεοσ
gallery/οικοσημο  κυπρου
gallery/οικοσημο
gallery/1
gallery/2
gallery/2α
gallery/6
gallery/3
gallery/4
gallery/8 (2)
gallery/6
gallery/dscn6258 (2)
gallery/7
gallery/10
gallery/8

Η Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα  Κα θηγουμένη Παϊσία, ως Ρασοφόρα  Νεκταρία Μοναχή εδώ.

Οι Α.Β.Υ. Κόμησσες Μαργαρίτα, Αιμιλία και ο Κόμης Ιάκωβος-Πατρίκιος της Ιρλανδίας, πρόγονοι της Οσιολογιωτάτης Κτητόρισσας Καθηγουμένης  Παϊσίας.

Οι  Α.Β.Υ.  Δούκας  Οδυσσέας  της Κύπρου και Δούκισσα  Άννα της Ιρλανδίας, γονείς της Οσιολογιωτά της  Κτητόρισσας   Καθηγουμένης Παϊσίας

Ο Σφραγιδόλιθος της διαδοχής, που δόθηκε στον Δούκα Οδυσσέα,  κλάπηκε από τον μικρό του αδερ φό  κι  εκκρεμεί  η  επιστροφή  της, στην Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα  Καθηγουμένη Παϊσία  και  κανονι κή διάδοχο της οικογενείας Χατζη γεωργάκη.

Η Α.Β.Υ. Οικογένεια της Οσιολο γιωτάτης Κτητόρισσας  Παϊσίας με την πρώτη αδελφότητα του Αγίου Γέροντος  Σωφρονίου,  του  Έσσεξ.

Ο Α.Β.Υ.  Δούκας Γεώργιος Χατζη γεωργάκης Μέγας ευεργέτης και Εθνομάρτυς της Κύπρου, πρόγονος της Οσιολογιωτάτης Κτητόρισσας Καθηγουμένης Παϊσίας

Η Α.Μ. Κωνσταντίνος Β΄ εστεμ μένος Βασιλεύς  των  Ελλήνων,  με την Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισ σα  Καθηγουμένη  Παϊσία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρετανίας και Ιρλανδίας της Ρωσικής  Διασπο ράς κ.κ. Κωνστάνς, με την Οσιολο γιωτάτη  Κτητόρισσα Καθηγουμένη Παϊσία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πορτογαλίας,

Ισπανίας και έξαρχος πάσης Ιβηρίας κκ. Γαβριήλ, κατά κόσμον Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Πορτογαλίας και Ισπα νίας, με την Οσιολογιωτάτη  Κτητό ρισσα  Καθηγουμένη  Παϊσία.

Η  Καθηγουμένη  Σεραφείμα  της Βουλγαρίας, Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας, με την Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα Καθηγουμένη  Παϊσία.

Η Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Αυξέντιος, με την  Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα Καθηγουμένη  Παϊσία.

Ο Α.Σ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας υπέρτιμος και Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης κ.κ. Γρηγόριος, με την ανηψιά του, Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα Καθη γουμένη  Παϊσία.

Η Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με

την  Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα  Καθηγουμένη  Παϊσία.

gallery/5
gallery/6

Η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα και Πρώτη  Καθηγουμένη  Παϊσία,  της Ιεράς Μονής Αγίου Μεγαλομάρτυρος

Γεωργίου  Τροπαιοφόρου  Αυλίδος.

gallery/10
gallery/photo

Η Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα Καθηγουμένη Παϊσία με τον Πνευματικό της, Άγιο Γέροντα  Σωφρόνιο  Ζαχάρωφ  του  Έσσεξ.

Ο  Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, με την Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα Καθηγουμένη Παϊσία.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρί της Οικ. Θρόνου π. Εφραίμ  και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος Μελίτων, με την Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα Καθηγουμένη Παϊσία.

Ο  Σεβ. Μητροπολίτης  Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Στέφανος, με την Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα  Καθη γουμένη  Παϊσία.

gallery/5
gallery/8
gallery/6. μ. αγ. ιωαννου θεολογου πετρουπολεωσ_dxo

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αττικής κ.κ. Ακάκιος, με την Οσιολογιωτάτη Κτητόρισσα Καθηγουμένη  Παϊσία.

Η  Οσιολογιωτάτη  Κτητόρισσα  και  πρώτη   Αγία  Καθηγουμένη  Παϊσία  Μοναχή,

 

εν μέσω των γονέων της, Α.Β.Υ. Δούκα Οδυσσέα και  Δούκισσα  Άννα, εντός της Μονής της.

Από την χειροτονία της Οσιολογιω τάτης  Κτητόρισσας  και  πρώτης Καθηγουμένης  Παϊσίας  εν  έτει  1985.

gallery/9

Από αριστερά ο Σεβ. Μητροπολί της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Α.Σ. Αρχιεπίσκο πος Θυατείρων και Μεγάλης  Βρετανίας υπέρτιμος και Έξαρ χος Δυτικής Ευρώπης κ.κ. Γρηγό ριος, με την ανηψιά του, Οσιο λογιωτάτη Κτητόρισσα  Καθηγου μένη  Παϊσία.

gallery/14

Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτό κου, Οινουσσών Χίου εν έτει  1965.

Από την ζωή της Οσιολογιωτάτης  Κτητόρισσας και πρώτης Καθηγουμέ νης  Παϊσίας.

gallery/5
gallery/κωνστανσ
gallery/κτητορισσα
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/γεροντισσα2 (2)
gallery/frame-5318153_640β
gallery/frame-5318153_640γ
gallery/dscn6244 (2)
gallery/dscn8919 (2)
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2
gallery/υδατογραφημα για καρουζελ 2